Header Ads

ad728
  • Son Makaleler.!.

    Farklı teknolojik ürünler!

    baskilikamera

    YENİ İLGİNÇ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER


    Çok farklı bir çağda doğmuşuz, teknolojiye ayak uydurmak neredeyse imkansız hale geldi.Bu gün bir cep telefonu alıyorsunuz ertesi gün çok iyi gelişmiş özellikte farklı bir cep telefonu piyasaya çıkıyor.


    Bunun yanı sıra pek bilinmeyen ancak görmenizi kesinlikle istediğim ilginç teknolojik ürünler var.Bunlar genelde consept tasarım olarak kalmış ancak bir çoğuda seri üretime geçmiş.
    1.Bir Mause Bir Klavye Ama İkisi Bir Arada

    dokunmatikmauseklavyedokunmatikmauseklavye2

    Sung-Hyeon Yoo tarafından tasarlanmış mause/klavye ultra ince kompakt bir yapıya sahip.Masa yüzeylerinde doğrudan sanal klavyeye dönüşebiliyor.Üçlü hareket sensörü, projektör, ellerin ve parmakların hareketini algılayan optik okuyucuya sahip.

    Sürekli fareden klavyeye geçişi engelleyen teknolojik bir ürün.
    2.Apple Iwach Konsepti

    appleiwachsaatapplekolsaati

    applekolsaatikonsepttasarim

    James Ivaldi tarafından tasarlanmış iwach apple kol saati konsept tasarımı.Giyilebilir teknoloji adına oldukça estetik bir kol saati yapan ekip yakında ikinci konsept tasarımını tanıtacak.

    Kaynak
    2.Dokunmatik Klavye ve Fare

    dokunmatikklavyemausedokunmatikklavyemause2dokunmatikklavyemause3

    Bu multi dokunmatik klavye fare Jason Giddings tarafından tasarlanmıştır.Estetik bir görünümüne sahip olan cihaz cam, katı bir metal taban ve diğer kaliteli bileşenlerden imal edilmiştir.Şarj edilebilir Lityum piller ve kablosuz mobil bir yapıya sahiptir.Yazılım aşamasında ilginç olan açık kaynak kod kullanılmış olmasıdır.Hepimizin de yakından bildiği dokunmatik FTIR teknolojisine sahiptir.
    3.Solar Priz

    gunesenerjisiprizgunesenerjisipriz2gunesenerjisipriz3

    Kyuho Song ve Boa tarafından tasarlanmış bu priz güneşten aldığı enerjiyi depolama özelliğine sahip.Cep telefonlarınızı ve bazı elektronik aletlerinizi kolayca bu priz ile şarj edebiliyorsunuz.Tasarım ve fikir olarak oldukça hoş.

     
    4.Bükülebilir Tablet

    bukulebilirmonitorbukulebilirtablet

    Callil Capuozzo tarafından tasarlanan bu teknolojik mobil katlanabilir tablet tamamen esnek bir yapıdan oluşuyor.Artık teknolojinin bir parçası haline gelen esneklik ve bükülebilirlik gelecekte çok yerde karşımıza çıkacak gibi.Şu anda bazı tasarımcılar bu konuda bazı alt yapı çalışmalarını oluşturuyor.Zaman içinde her evde göreceğimiz bu teknolojik tablet konsept aşamasında.
    5.Baskılı Dijital Kamera

    baskilikamera1baskilikamera2baskilikamera3

    Hem dijital fotoğraf makinesi hemde çektiğiniz fotoğrafları basabilen bir cihaz.Jinhee Kim tarafından tasarlanan bu cihaz aslında daha çok eğlence amaçlı olarak üretilmiş.Çektiğiniz her hangi bir fotoğrafı düz bir yüzeye basma özelliğine sahip.Bir çok baskı renk seçenekleride var ancak günümüzde böyle bir ürünü kim kullanır bilemiyorum.Sanırım ilgilenenler vardır.
    6.Eşini Çok Sevenlere

    kurutmamakinesikurutmamakinesi2

    Egzersiz ve çamaşır işini bir çırpıda halletmek isteyen hanımlar için tasarlanmış oldukça fikir dolu güzel bir ürün.Siz sporunuzu yaparken aynı zamanda da çamaşırlarınızı kurutabiliyorsunuz.Eşini çok seven beyler için hediye olabilir.
    7.Görme Engelliler İçin Belirteç

    gormeengelligormeengelli2

    Görme engelli kardeşlerimiz için düşünülmüş bir ürün.Her hangi bir kaba su veya başka bir şey doldururken parmağınıza dokunarak size kabın dolduğunu belirtiyor.
    Tasarımcı: Jongil Kim

    Kaynak

    Hiç yorum yok

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728