Header Ads

ad728
  • Son Makaleler.!.

    Gelecek..!

    self-worship

    Gelecekle ilgili inancımız, olacakları bilemeyeceğimizi düşündüğümüz için bilinmez bir gizem gibi algıladığımız bir gelecek anlayışı doğurdu. Bu bakış ise yaşamın sadeliğini,anlamını karmaşıklaştıran en büyük engellerden biri!

    Neden mi?... Yaşamınızın herhangi bir noktasında durun. İster geçmişte bir anda, ister şimdi bulunduğunuz yer ve zamanda içimize dönüp bakmak ama gerçekten hissettiklerinin farkında olan biri gibi bakmak insan hayatının şimdiki anının geçmiş hayatının bir sonucu olduğunu bütün yalınlığıyla görmesine yetecektir! Şimdi, bu okuduğunuz şey kolay gibi geliyor. Hayır hiç değil. İnsan okuduklarını anladığını ya da herhangi bir konuda birşey bildiğini sanarken bile o bilginin yüzeyde kaldığının ne kadar az farkında!


    arachnesh1
    Gelecek denilen şey hal böyle olunca ''yok''. Kendini tekrar eden kalıplar var çünkü. İçinde hissettiğin ne ise o senin kaderini her an biçimliyor ve tıpkı bir örümcek ağı gibi onu her an örmeye devam ediyor. Hiç yorulmuyor, durmuyor..

    Yaşam, şu ana kadar yaptıklarının, hissettiklerinin, söyleyemediklerinin, söylediklerinin, her an aldığın nefesin içine kaydettiği şeylerdir. Yaşamın sadece ve sadece bu. Gelecekte olacak olan her şeyi şimdiye dek yaptıklarının, söylediklerinin, söyleyemediklerinin sende bıraktığı izler belirliyor. O izler yeni bir şey yaratmanı sağlayabilir de engel de olabilirler. İçinde biriken izler belirliyor herşeyi. Olacak olanı şekillendiriyor! Bu anlamda ise gizemli bir gelecek yok. Hiç olmadı ve hiç olmayacak..

    Sendeki izler.. İçinde hissettiklerin.. Dönüp dolaşıp geleceğin yer orasıdır. Orası senin geleceğindir.

    Hiç yorum yok

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728